Urmariți-ne pe Facebook

Twitter

Monitorizarea încredințării

Bambini in Emergenza / Una mamma anche per me  / Monitorizarea încredințării

Încredințarea este monitorizată cu atenție și constant pe toată durata acestuia, prin întâlniri recurente cu copilul (și cu membrii noii sale familii) și prin observarea atentă a acestuia acasă, la școală, cu prietenii și în timpul diferitelor activități zilnice. În același timp, situația economică a familiei este și va fi reanalizată periodic, deoarece, dincolo de eforturile depuse și de pregătirea specifică a „mamelor noastre”, este important ca contextul în care va trăi copilul să rămână stabil și din acest punct de vedere.

Evaluările psihologice și rapoartele periodice ale asistentului social din Bambini in Emergenza și serviciile sociale de competență vor documenta parcursul realizat de copil în noul nucleu familial. Va fi important să identificăm și să anticipăm cât mai multe inconveniente atât la copil, cât și la familie, care de-a lungul anilor ar putea submina relația și ar duce la dificultăți și neînțelegeri.

În fiecare an pentru toți copiii aflați în asistenta maternală și pentru micuții oaspeți ai Centrului din Singureni, Bambini in Emergenza organizează o vacanță la mare, cu scopul nu doar de a oferi fiecăruia un sejur benefic și lipsit de griji, dar și care să permită echipei Bambini in Emergenza să evalueze creșterea fiecăruia dintre ei chiar în afara contextului familiar obișnuit și cunoscut. O întâlnire lunară între asistenții maternali și echipa Bambini in Emergenza va oferi un moment de formare și discuții reciproce. În caz de nevoie, echipa va putea să intervină la nivelul copilului cu sesiuni de psihoterapie și la nivelul cuplului cu discuții personale.

No Comments

Post a Comment