Urmariți-ne pe Facebook

Twitter

Călătoria Noastră

Bambini in Emergenza / Călătoria Noastră

2022

Grădinița Montessori pentru copiii noștri a fost deschisă în Centrul Pilot Andrea Damato Damato

2021

Se naște proiectul Abilități diferite prin care Bambini in Emergenza primește în Centrul Pilot primii trei copii cu dizabilități mentale

2020

Pandemia Sars-Cov 2 și lockdown impus de guvernul din Romania aduc o probă dură Fundației din perspectiva resurselor și a capacității organizaționale. 

2019

Pe 25 septembrie 2019, Bambini in Emergenza inaugurează primul Centru Social Montessori (Floare de Colț) din București, cu scopul de a oferi unui număr de 45 de copii dintre cei mai defavorizați dintr-un cartier (sectorul 6) al Bucureștiului, o educație preșcolară excelentă, conform metodei Montessori.

2018

Printr-o campanie de crownfunding și cu ajutorul multor oameni, Bambini in Emergenza cumpără un craniotom electric pentru secția de neurochirurgie pediatrică a Spitalului din Chișinău, capitala Republicii Moldova.

2016

În luna iulie, copiii beneficiază petrecerea vacanței de vară în Italia (devenită deja tradiție), în Montegiordano Marina (CS), completată în 2016 cu o zi de ateliere și activități distractiv-recreative în Bologna, la sediul Fundației Golinelli.

2015

Ajutorul pentru copiii abandonați și / sau bolnavi continuă cu gestionarea/administrarea Centrului Pilot AndreeaDamato din Singureni și cu proiectul de integrare familială „O mamă și pentru mine”.

2014

O nouă vacanță de vară este oferită copiilor Centrului Pilot în Italia, Montegiordano Marina (CS), din Dioceza din Cassano allo Ionio (CS) și Asociația de voluntari Emmanuel din Cerignola (FG).

2013

Proiectul „O mamă și pentru mine” este lansat pentru a oferi o mamă și o familie copiilor abandonați, primiți în Centrul Andreea Damato din Singureni.

2012

A opta casă familială, Casa Santa Giuliana, este construită în Centrul Pilot Andreea Damato pentru a adăposti până la unsprezece copii abandonați și / sau bolnavi.

2011

În colaborare cu Fundația italiană, Bambini in Emergenza susține cercetarea sindromului Rett, o patologie neurologică serioasă, prin finanțarea Asociației Europene pentru Minte și Metabolism (E.M.M.A.).

2010

În onoarea și în memoria fondatorului său, se înființează Premiul Mino Damato, constând dintr-o contribuție în numerar care va fi alocată cercetării și inovării medico-științifice.

2009

Pe 12 noiembrie, Centrul Pilot Andreea Damato primește vizita Ministrului Afacerilor Externe, Franco Frattini, care oferă copiilor din Singureni donații din partea principalelor companii italiene.

2006

Casele familiale ale Centrului din Singureni sunt deschise pentru a-i întâmpina pe cei mai mici, cu vârste cuprinse între câteva luni și doi ani, abandonați și / sau bolnavi.

2005

În colaborare cu Bambini in Emergenza Italia, este finanțată construcția unui pavilion pediatric în interiorul Spitalului Catolic din North Kinangop, în Kenya.

2004

În colaborare cu Fundația Bambini in Emergenza din Italia, este finanțată construcția Nyumbani-Kitui-Village din Kenya, primul centru de primire și îngrijire a orfanilor și a bolnavilor de SIDA.

2003

IPe 3 septembrie, echipa Fundației și copiii acesteia sunt primiți la Vatican de Sfântul Părinte, Papa Ioan Paul al II-lea, pentru o binecuvântare.

2002

Un apartament, numit Casa dello Studente (Casa Studentului), este achiziționat la Giurgiu pentru a oferi un punct de sprijin pentru copiii mai mari.

2001

Pentru toți minorii, în apărarea drepturilor lor esențiale și inviolabile, prima (și unica în lume) Ambasadă a Copiilor este stabilită la Singureni.

1999

Începe colaborarea cu Congregația surorilor misionare franciscane din Assisi (Italia), cărora le este încredințată sarcina de a avea grijă de copiii găzduiți în casele familiale ale Centrului nostru de primire din Singureni.

1998

În doar 34 de zile lucrătoare, secția de oncologie pediatrică a Policlinicii Umberto I din Roma este complet renovată.

1997

Centrul pilot Andreea Damato este construit în satul rural Singureni, la 40 de kilometri de București.

1996

Întregul pavilion pediatric B1 HIV din Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București este renovat și devine Casa Andreea.

1990

Mino Damato descoperă că în Spitalul „V. Babeș” din București (România) sunt spitalizați, în condiții inumane, peste o sută de copii abandonați și bolnavi de SIDA

1995

Mino Damato decide să se implice la fața locului: prin urmare înființează Bambini in Emergenza, pentru a aduce ajutor concret tuturor copiilor români aflați în dificultate.