Urmariți-ne pe Facebook

Twitter

Proiect Abilități diferite

Bambini in Emergenza / Proiect Abilități diferite
 S-a născut proiectul „Abilități diferite”
"Restituirea Armoniei"
Restituirea Armoniei
Shadow

Un loc în cadrul Centrului Pilot Andrea Damato din Singureni pentru îngrijirea și asistența copiilor cu dizabilități psihice și/sau fizice, cu vârste între 0 și 14 ani.

Visul

Închidem ochii și ne imaginăm că ne găsim prinși într-un corp, al nostru, care nu ne permite să mergem, să alergăm sau chiar să vorbim așa cum am vrea, pentru a înțelege ceea ce pentru toată lumea este simplu, evident, banal. Imaginați-vă că vă treziți într-un complex de părți dezordonate, deformate, considerate ridicole sau urâte de majoritatea oamenilor și fiind discriminați din cauza lor. Și să ne imaginăm că ne găsim prizonieri într-o armură care nu ne permite să ne exprimăm emoțiile, nici să zâmbim fără să pierdem salivă sau să mâncăm fără să ne murdărim.

Să ne imaginăm chiar și pentru o clipă că suntem în postura oricăreia dintre miile de persoane cu dizabilități care de ani de zile au trăit încarcerate în trupurile lor.

Cu proiectul Abilități Diferite am vrea să le oferim copiilor posibilitatea de a „ieși”, de a nu simți greutatea, de a fi priviți în ochi și imediat să simtă respectul, solidaritatea, empatia și atenția față de nevoile lor din partea celor care îi îngrijesc, precum și posibilitatea de a decide și de a fi ascultați oricât de dificil este să o facă.

A fost lansată o campanie de strângere de fonduri cu asociația Zi de Bine (fondată de două femei extraordinare, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia) pentru renovarea Casei Andreea, una dintre casele familiale din Centrul Pilot Andreea Damato.

Casa Andreea va fi prima casă a Centrului unde vom primi copii abandonați și cu dizabilități în cadrul proiectului Abilitati Diferite.