Urmariți-ne pe Facebook

Twitter

FAQ Bambini in Emergenza

Bambini in Emergenza / FAQ Bambini in Emergenza

Este posibil să adopți un copil în România?

În România, adopțiile internaționale și încredințările internaționale sunt închise din 2005, cu excepția cuplurilor în care unul sau ambii soți sunt cetățeni români. Prin urmare, cuplurile italiene și, în general, străine nu pot adopta copii din România. În schimb, încredințarea și adopția națională sunt deschise, dar în fiecare an reușesc să devină o soluție alternativă pentru casa familială doar pentru un număr mic de copii (în comparație cu numărul total de copii abandonați și adoptabili). Prin urmare, pentru micuții noștri, singura posibilitate reală este adopția națională în România, în timp ce persoanele singure sau cuplurile străine pot fi aproape de aceștia prin adopția la distanță. Deoarece o familie (deși) aflată la distanță poate reprezenta foarte mult pentru copilul abandonat și, în același timp, ne ajută să suportăm costurile cu care ne vom confrunta în fiecare lună pentru a-l găzdui în Centrul nostru, să-l ajutăm să depășească trauma abandonului și să-i oferim oportunități de creștere armonioasă.

Pot implica alte persoane pentru a ajunge la donația pe care mi-o doresc?

Da. Știm că poate fi dificil să avem bani pentru a fi, de exemplu, un tată sau o mamă. Din acest motiv, te invităm să îți implici cunoștințele pentru a ajunge la donația dorită, pentru a deveni cine dorești să fii. Strânge resurse la birou, printre prieteni, cu un mic eveniment sau pe Facebook. Fiecare donație va corespunde unui profil și unei zone rezervate diferite pe care le poți accesa liber, cu conținut dedicat.

Pot face o donație mai mică decât suma minimă prevăzută?

Sigur. Va fi un ajutor important pentru copii, dar nu vei putea accesa Zona Rezervată. Te vom înștiința cu privire la evoluția copilului prin e-mail pe parcursul anului.

Ce primește copilul susținut? Cum se gestionează cota?

Donațiile sunt pentru toate nevoile copilului primit în Centrul nostru. Copiii încredințați nouă au nevoie de tot, neavând nici familie, nici rude care pot contribui la creșterea lor. Acesta este motivul pentru care lista cu ceea ce fiecare copil primește de la noi este aceeași cu cea a fiecărei mame: de la mâncare la haine, de la jocuri până la îngrijirea sănătății lui. În Zona rezervată vei găsi o secțiune pe care o numim „Conturi”, în care din când în când vom împărtăși cu tine cheltuielile mici și mari care privesc copilul. Nu va fi un raport administrativ, pe care îl vei găsi într-o altă secțiune a site-ului, ci un raport narativ în care vei vedea alături de noi cum folosim donațiile zilnic, pentru nevoile mici și mari de fiecare zi. Fiecare donație este folosită doar pentru nevoile copiilor și numai pentru copilul care îți va fi „încredințat”.

Ce primesc dacă fac o donație gratuită fără să vreau să adopt un copil de la distanță.

Vei primi în continuare actualizări periodice cu privire la proiectele noastre.

Cât durează o susținere la distanță?

Un an, de la data donației (dacă depășește 50 de euro).

Voi continua să susțin același copil tot timpul?

Da. Din momentul comunicării numelui copilului, vei rămâne parte a familiei sale.

Pot intra în contact cu copilul?

Copiii noștri au fost abandonați la naștere și acest lucru le-a creat o traumă care îi face și mai sensibili la atașamente și separare. Deci vei putea să te interesezi despre copil prin Zona rezervată, îi poți trimite scrisori sau cadouri și, eventual, îl poți vizita în timpul săptămânilor noastre de voluntariat, dar numai după evaluarea profesionistă a specialiștilor din cadrul Centrului Pilot.

De ce nu pot vedea copilul care va fi adoptat înainte de a dona?

În unele ocazii, vom fi noi cei care vom prezenta imediat copilul care poate fi adoptat la distanță, în alte ocazii acest lucru nu va fi posibil. Există diferite motive legate de istoricul copiilor pentru care este necesar să le protejăm dreptul la confidențialitate, rezervând imaginile care îi înfățișează numai celor care accesează Zona Rezervată. În unele cazuri, este posibil să dorim evitarea unei discriminări involuntare în sprijinirea copiilor dacă donatorul ar putea alege în prealabil pe cine să sprijine; dar pot exista condiții de urgență care să ne impună să acordăm disponibilitatea de a adopta la distanță pentru un anumit copil, mai degrabă decât pentru altul, iar acest lucru este posibil să se decidă doar în momentul donației.

PENTRU A AFLA MAI MULTE

Completați următorul formular pentru a primi mai multe informații

    am citit Informare Și Confidențialitate și consimt la prelucrarea datelor mele personale în scopurile indicate aici.

    Abonați-vă și primiți newsletter-ul nostru