Urmariți-ne pe Facebook

Twitter

"Restituirea Armoniei"
Restituirea Armoniei
Shadow

Descărcați report cu rezultatele obținute

Proiectul „Restituirea Armoniei” organizat de către Fundația Bambini in Emergenza în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor 2020
„Restituirea Armoniei” este numele proiectului pentru care am început în luna Februariereabilitarea psiho-socială a copiilor din Centrul Pilot Andreea Damato din Singureni. Acesta este unul dintre cele 18 proiecte (din 77) finanțate de Programul MOL pentru sănătatea copiilor (aflat acum la a 12 a ediție) în valoare totală de 400.000 lei. Programul MOL este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România și își propune să promoveze utilizarea terapiei emoționale și/sau terapiei prin artă în recuperarea copiiilor bolnavi cronici sau cu dizabilități.
Copiii pe care îi primim în centrul nostru din Singureni au fost abandonați la naștere. Privarea afectivă prelungită și lipsa de stimulare pe care le-au experimentat în maternitate le-au marcat profund psihicul, comportamentul și abilitățile cognitive (producând întârzieri inevitabile). Personalul BIE are o grijă deosebită de acest aspect, lansând un parcurs personalizat de recuperare pentru copil, care îl conduce zi de zi spre „recuperare” și îl pregătește pentru reintegrarea în familie și societate.

Proiectul „Restituirea Armoniei” face parte din acest parcurs și își propune să îi ajute pe copiii centrului nostru să cunoască și sa înțeleagă mai bine lumea din jurul lor și să trăiască în armonie cu ei înșiși și cu ceilalți, prin lansarea de ateliere artistice, de terapie emoțională și cursuri de karate.

Pentru afla mai mult despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor vizitați site-ul

https://www.pentrucomunitate.ro/ro

CALENDAR
05
feb. 2021

Program MOL pentru sănătatea copiilor 2020

11
feb. 2021

Ceremonia de deschidere a proiectului „Restituirea armoniei”

25
feb. 2021

Activități de mișcare

11
mart. 2021

Experimenta culorile, formele, elementele naturii

24
mart. 2021

Căsuța poveștilor

01
apr. 2021

Pună mâinile în aluat

02
iun. 2021

2 iunie 2021