Urmariți-ne pe Facebook

Twitter

"Restituirea Armoniei"
progetto Mol2023
Shadow

Proiectul „Dăm voce emoțiilor” organizat de către Fundația Bambini in Emergenza în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor 2021 finanțat de MOL Romania și Fundația pentru Comunitate

Obiectivul general al proiectului urmărește să producă o schimbare pozitivă la copiii aflați in plasament in cadrul Centrului Pilot Andreea Damato din Singureni, atât din punct de vedere fizic, mental și cognitiv, cât și din punct de vedere socio-emoțional, atât în ceea ce privește exprimarea sentimentelor și a experiențelor, a exteriorizării și a spontaneității expresiei, cât și în vederea îmbunătățirii tolerantei la frustrare, a comunicării și relaționării cu ceilalți.

Activitățile proiectului sunt structurate în funcție de specificul fiecărui atelier de art terapie, drama terapie și muzicoterapie. În toate sesiunile se urmărește identificarea, recunoașterea, integrarea emoțiilor, creșterea zonei de confort si experimentarea vizuală și senzorială concomitentă. De asemenea, dezvoltarea adaptabilității, creșterea nivelului de toleranță la frustrare și dezvoltarea abilităților sociale.

Art terapia este o metodă terapeutică bazată pe creativitate vizuală cu scopul de a stimula starea psihoemoțională a copiilor și de a integra emoții. Scopul este de a încuraja explorarea emoțională prin auto-exprimarea și auto-cunoașterea într-un mediu sigur. De asemenea, Drama terapia este parte a art terapiei si este o metodă terapeutică de acțiune prin care copilul are ocazia de a experimenta diverse roluri din prezent, în condiții de siguranță fizică și emoțională, ceea ce constituie o bază sănătoasă pentru interacțiunile sociale. Iar, muzicoterapia poate ajuta la diminuarea anxietate și stres, la îmbunătățirea stării de spirit, la creșterea stima de sine și control prin intermediul unei forme non-verbale de exprimare a emoțiilor si poate îmbunătați comunicarea și exprimarea, contribui la explorarea gândurilor și sentimentelor, la concentrarea și dezvoltarea abilităților de adaptare.

Pentru afla mai mult despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor vizitați site-ul

https://www.pentrucomunitate.ro/ro

IMAGINI