Urmariți-ne pe Facebook

Twitter

Sistemul nostru

Bambini in Emergenza / Sistemul nostru
„De-a lungul anilor, fiecare etapă a fost testată și repertoriată, astfel că, mulțumită și experienței acumulate în domeniu, ne-am sporit capacitatea de a putea interveni în cel mai bun mod pentru fiecare copil.”
De peste douăzeci de ani, Bambini in Emergenza lucrează în mod direct pentru primirea și ajutarea copiilor abandonați născuți de mame seropozitive dintre care și copii HIV+. Astfel că, pentru fiecare copil care ne este încredințat se începe un parcurs personalizat pentru a se recupera din traumele abandonului și pentru căutarea de Mame și Tați speciali care sunt dispuși să-i primească în familiile lor.
Metodologia care stă la baza acestei operațiuni se numește „Sistemul Bambini in Emergenza”: Sistemul este unic în felul său, cu un impact social mare și replicabil în contextele care prezintă aceeași urgență (abandonul minorului). 
Sistemul Bambini in Emergenza este împărțit în faze înlănțuite și esențiale unele pentru celelalte, vizând scopul final al reîntoarcerii copilului în societate, și anume: SEMNALAREA, PRIMIREA, NORMALIZAREA și INTEGRAREA.
a a

SEMNALARE

Protecția minorilor semnalează către Bambini in Emergenza un caz de abandon.

a a

Copilul este primit în Centrul Pilot Andreea Damato din Singureni.

a a

În cadrul Centrului Pilot copilul este ajutat să se recupereze din traumele abandonului.

a a

INTEGRARE

După acest parcurs, copilul este integrat într-o nouă familie (în plasament sau adoptivă).

Fiecare etapă a fost parcursă și analizată cu atenție de-a lungul timpului, astfel încât să fie reduse la minimum variabilele în proces, posibilitatea de a putea interveni în cel mai bun mod pentru fiecare copil fiind maximizată.

Sistemul are un impact social semnificativ, fiind capabil să schimbe soarta copilului abandonat din toate punctele de vedere. Este cu atât mai eficient cu cât este mai repede activat, adică cu cât este mai scurtă șederea minorului în spital și transferul ulterior la o structură de primire și încredințarea către o nouă familie

GALLERIE FOTO