Urmariți-ne pe Facebook

Twitter

La Romania

România este prima țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește cazurile de abandon: există aproximativ 57 de mii de copii abandonați, 20 de mii trăiesc în orfelinate, alte 37 de mii sunt încredințați familiilor. Numai în perioada iulie 2016-iunie 2017, peste 10.000 de copii au fost abandonați, conform statisticilor Autorității Naționale responsabile pentru protecția lor și procesul adopției. Un studiu recent realizat de Unicef, Banca Mondială și Autoritățile locale a identificat patru cauze principale ale abandonului și îndepărtării copiilor din familiile lor de origine: sărăcia (36%), handicapul, abuzul și neglijarea.

Deși România cunoaște o creștere economică record, chiar depășind China, țara rămâne printre cele mai sărace din Uniune. Diferența dintre bogați și cei mai puțin înstăriți crește și copiii sunt cei care plătesc prețul. Majoritatea copiilor, care se află într-un sistem de protecție specială, provin din familii foarte sărace care nu pot oferi hrană și condiții adecvate de locuit. Dintre cele trei milioane de copii care trăiesc în România, aproximativ jumătate sunt în pericol de sărăcie, cea mai proastă cifră din UE.
Se estimează că aproximativ 225 de mii de copii suferă adesea de foame și frig și trăiesc în principal în mediul rural. Un studiu realizat în 2014 de World Vision Romania a menționat că situația copiilor din mediul rural se agravează an de an. Copiii, victime ale abandonului sau ai situațiilor economice dificile, ajung în orfelinate care pe hârtie ar trebui să fie primitoare atât din punct de vedere material, cât și uman.

No Comments

Post a Comment