Urmariți-ne pe Facebook

Twitter

Casa Andreea

Bucarest - Romania
Pavilionul pediatric B1 HIV al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București este în sfârșit și definitiv distrus, iar din cenușa sa se naște „Casa Andreea”. Toți copiii spitalizați pot începe acum călătoria lor de „reabilitare către viață”.

În 1996, întregul Pavilion B1 HIV a fost renovat pentru a elimina, o dată pentru totdeauna, starea de degradare în care se afla de zeci de ani.

În „vechiul” Pavilion, Mino Damato a întâlnit-o pentru prima dată pe Andreea, cea care i-a devenit mai târziu fiică; „noul” Pavilion poartă numele ei.

O zonă abandonată din spatele spitalului din satul rural Singureni (în regiunea Giurgiu, la aproximativ 40 de kilometri de capitală) a fost identificată pentru construirea Centrului; după ce a obținut concesiunea pentru utilizarea acesteia, Bambini in Emergenza a început prin renovarea și extinderea unei clădiri abandonate existente, care urma să fie folosită ca o casă de familie pentru primii copii care urmau să fie externați.

„Casa San Lorenzo” este concepută pentru o viață de zi cu zi asemănătoare cu cea a unei familii, cu spații de uz comun și, pentru prima dată, cu camere personale pentru fiecare copil (un dormitor cu dulapuri și containere pentru lucrurile personale).

 

În ciuda încercărilor repetate de integrare, oaspeții de la „Casa San Lorenzo” nu sunt acceptați la școala din satul Singureni; acest lucru îi obligă pe cei de la Bambini in Emergenza să înființeze o școală în cadrul centrului pilot recunoscut, cu primele cinci clase obligatorii și un program after-school în incinta casei familiei.

„Casa Andreea” dispune de șapte camere de internare dotate cu instalații de oxigen (în total 50 de paturi), o secție de izolare, un cabinet de stomatologie și stomatologie, o sală de gimnastică pentru reabilitare neuromotorie, o cantină și o sală pentru activități educativ-recreative.

În Pavilion, datorită mai multor echipe de personal calificat, are loc o adevărată „reabilitare la viață”: copiii, crescuți fără îngrijire și în izolare, sunt supuși unor programe de stimulare a relațiilor interpersonale și de îmbunătățire a proceselor de stimă de sine, precum și la diverse activități educative – psihofizice, senzoriale, expresive, cognitive, de comunicare non-verbală etc.

Starea clinică și psihologică a majorității pacienților tineri se îmbunătățește pe zi ce trece.

Bambini in Emergenza sprijină în continuare activitățile noului Pavilion prin furnizarea periodică de medicamente, materiale de unică folosință, suplimente alimentare, haine și jucării.

No Comments

Post a Comment